HTML

Okoskodó blog

Az Élet Szép. Főleg ha tudod a vicces oldaláról nézni...

Követés, feliratkozás

2012.05.19. 20:29 Okoskodok

Kicsi vagy nagy?

Címkék: leves család anya etetés baba cipő jár gyurma tampon kanál tipegő popsikrém

Az ember lánya terhessége elején azt gondolja, hogy ha nehéz is lesz a kisbabával, utána már csak jobb lesz, meg könnyebb lesz, mert mekkora hülyeség ez a „kis gyerek-kis gond, nagy gyerek-nagy gond” duma.

Ott van például az etetés. Merthogy amíg pici, addig csak anya hibája ha nem sikerül a szájába kanalazni az ételt, de ahogy növöget,nyugodtan ráfoghatjuk ha mellémegy a leves és nincs más dolgunk mint megtanítani „szépen enni”. Fogjuk a kanalat, belemártjuk a levesbe, közelítjük a babaszájhoz és ekkor, egy hirtelen mozdulattal megfordítja, mert szerinte ezt így kell(ki a fenétől látta???). 5 percig magyarázom hogy nem így hanem úgy, oké?Bólogat,érti. Következő kör: hoppá,mellé! Nem baj, van még a levesből, tudom hogy imádja, ezért főztem. Kicsit csalok, leveszek a léből, maradjon a sűrűje azt könnyebb kanalazni. Nem, ne segítsek,majd ő! Kitépi a kezemből a kanalat. Végülis,hadd csinálja, lehet hogy neki jobban megy mint nekem. Látom gondosan válogat, de ezeket a hülye borsószemeket olyan nehéz kikerülni! Azért csak eljut pár falat a szájába, roppant elégedett, mehetünk átöltözni…..

Aztán azt is gondoljuk, ha ha majd elkezd járni, mennyivel könnyebb dolgunk lesz, hiszen nem kell cipelni a mázsás popóját! Igen, persze. A minap is éppen erre gondoltam, miközben aranyérmes sprintert megszégyenítő gyorsulással futottam a nappaliba, hogy megakadályozzam, hogy (szintén aranyérmes) fejesugrást mutasson be a kanapé tetejéről!

De a tipegők nem csak egyszerűen közlekednek, ők beszerző körútra mennek! Ellenőrzik a tamponjaid minőségét (mennyire duzzad a nyáltól, nem válik-e le túl sok szövetszál…), kipakolják a cipős-szekrényedet (fúúj,büdi!), belemarkolnak a popsikrémbe (később még jól jöhet) és biztos lehetsz benne, hogy a bugyijaid pontosan akkor fognak gyermeked körül szanaszét heverni a nappaliban amikor a pletykás szomszéd néni jön látogatóba.

Szóval ha esetleg kételkednénk a „kis gyerek-kis gond” teóriában, gondoljunk csak arra, hogy a köldökből gyurmát szedegetni még mindig mennyivel egyszerűbb mint egy kamasznak megmagyarázni hogy az 5 cm hosszúságú ruhadarabot nem nevezheti szoknyának!

komment

süti beállítások módosítása