HTML

Okoskodó blog

Az Élet Szép. Főleg ha tudod a vicces oldaláról nézni...

Követés, feliratkozás

2011.01.12. 12:54 Okoskodok

Vizeletgyűjtő zacsi babáknak

Címkék: család betegség anya csecsemő baba

Ez most viccesen hangzik de nem az. Ma reggel arra keltünk hogy véreset pisil.

Az elmúlt napokban beteg volt, kezdődött egy náthával,ami már bőven sok egy három hónapos babának, miután ők még nagyrészt az orrukon veszik a levegőt, mert a szájon át légzés nem olyan automatikus mint gondolnánk. Ezt is tanulni kell, rossz az, ha úgy tanulod meg hogy nem kapsz levegőt ezért felsírsz és így megtöltheted a tüdődet.  Szóval már ez is elég rémisztő volt, nem javult, jött az antibiotikum meg a véres pisi. Vagyis lehet hogy csak pirosas volt,de ki ne rémült volna meg ha ezt látja első és egyetlen gyermeke pelenkájában? Rohanás a dokihoz, sorbanállás, kis hülye kamaszlány bevágódik elénk,merthogy ő csak egy beutalóért jött. Ja,mi meg egy három hónapos babával aki lehet hogy vérzik belül!!!

Dokibácsi megvizsgálta, kérdezgetett, megnézte a pelust. Nem tűnik vérnek, de azért a biztonság kedvéért gyűjteni kéne egy kis mintát. Elmentünk a gyógyszertárba, ott megkérdezték: kisfiú vagy kislány? Lány. Hú, akkor nehéz lesz! Remek!

Végül 10 zacsit vettünk, biztos, ami biztos. Van rajtuk egy kis kör alakú lyuk, és konkrétan rá kell ragasztani arra a bizonyos testrészre, utána pedig reménykedni hogy a baba pisil és hogy jó helyre fog csurogni. Óránként nézegettük, semmi. Végül 4 óra múltán megsajnáltam a bébit, biztos kényelmetlen egy zacsival a lábad között, ezért elkezdtem kicsomagolni. Láss csodát, a zacsi a szemem előtt kezdett telni, nem tudom mennyi ment mellé, de sikerült beletalálni is, úgyhogy lehet vinni a mintát! Dokibácsi megdícsérte az eredményes „gyűjtést”, megnézte mikroszkóppal, szerencsére semmi gond, többet kéne itatni a babát.

Hát, jó hogy csak ennyi volt, először megrémültem, hogy majd milyen kinzásokkal fognak vizeletmintát gyűjteni a kicsikémtől, de ez még egész tűrhető megoldás volt. Csak azt nem tudom, mit csináljak a maradék zacsival?

komment

süti beállítások módosítása