Volt egy francia kollégám,aki meg volt lepve hogy nálunk milyen sokféle leves van. És igazából nem is olyan bonyolult elkészíteni őket.
A kedvencem a zöldségleves,amit fura módon nemigen szerettem kiskoromban –bár akkor főként répa és zeller volt benne, de az enyémben ilyen nincs. Általában azt teszem bele amit otthon találok:vagyis borsót,kukoricát, krumplit és hagymát. Természetesen meg kell pucolni és feldarabolni a hagymát és a krumplit és a kukoricával meg a borsóval kicsit olajon megdinsztelni. Ezután felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket,sót,borsot vagy egyszerűen csak húsleveskockát. Mikor már majdnem megfőttek a zöldégek,jöhet bele a tészta, esetemben tarhonya,mert én így szeretem. Ezt a levest babáknak is lehet adni, ilyenkor kicsit túlfőzöm a zöldségeket hogy könnyebb legyen összenyomni őket, turmixolni semmit nem szoktam neki. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, akkor lehet bele tenni csirkehúst is, illetve tejszínnel sűríteni.
Jó étvágyat!