Mivel Anyukám sokat panaszkodik hogy nem tudja mit főzzön, leírom ide a tegnap esti vacsora elkészítési módját. Igazán nem bonyolult és nem kell hozzá semmi különleges alapanyag – és amíg sül, meg lehet fürdetni és vacsoráztatni a gyereket.(Persze ezt neked már nem kell megcsinálnod,Anyu,megy egyedül is)
Afféle rakott zöldbab, kell hozzá (két személyre): 40 dkg darált hús, egy hagyma, egy kisebb pohár tejföl, egy zacskós rizs(lehet „rendes” rizs is), 350 g zöldbab, paprika, só, bors, olaj.
A darált húst olajon meg kell pirítani, sóval és borssal. Közben pörköltalapot készítek egy másik edényben (a feldarabolt hagymát olajon megpirítom, majd a tűzről félrehúzva paprikát keverek hozzá) és felengedem kb. 5-7 dl vízzel(mondjuk a só sem árt bele). Ha mindkettő elkészült, a rizst (zacsi nélkül…), a zöldbabot és a darált húst összekeverem egy tűzálló tálban, majd leöntöm a paprikás-hagymás lével. Az egészet bedobom a sütőbe és megvárom amíg a rizs puhára fől és eltűnik róla a lé. Mikor már majdnem kész, akkor lehet egy doboz tejföllel megkenni a tetejét.
Ennyi Anyu!